“Batshuayi is een grote speler, voor heden en toekomst”

Chelsea's newly appointed Italian manager Antonio Conte holds a Chelsea football shirt as he poses for photographs during a press conference at the club's Stamford Bridge stadium in London on July 14, 2016. Conte will take over as Chelsea manager for the upcoming season and said after Saturday's game that he would not return to coach Italy as he was made for the cut and thrust of club football. / AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Antonio Conte heeft zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van Chelsea. Daarin zong hij onder andere de lofzang van Rode Duivel en nieuwe Londense aanwinst Michy Batshuayi.

Dat Conte naar Chelsea zou verhuizen, was al een tijdje bekend, maar zijn officiële intrede in Londen liet door omstandigheden op zich wachten. De Italiaan stond namelijk tot een paar weken terug nog aan het hoofd van de Italiaanse nationale selectie en leidde de Sqaudra Azzurra tot in de kwartfinales van Euro 2016. Daarvoor won hij al drie opeenvolgende Italiaanse titels met Juventus.

Ondanks zijn tonnen ervaring, maakte Conte toch een nerveuze indruk. Bij de eerste vraag wist hij door zijn gebrekkig Engels al niet wat zeggen. In de antwoorden die hij wel gaf, liet hij zich heel positief uit over Michy Batshuayi. De Rode Duivel ruilde deze zomer Marseille voor Chelsea. Met de transfer was 40 miljoen euro gemoeid. “Hij is een jonge speler maar heel sterk. Hij heeft een goeie techniek en is tweevoetig”, aldus de flamboyante coach. “De club heeft een grote speler gekocht, voor het heden en voor de toekomst.”

Conte sprak ook over de gedreven stijl van coachen waarvoor hij bekend staat. “Het is belangrijk dat spelers klaar zijn om te vechten, goed voetbal spelen en onze passie en emoties overbrengen naar de fans. Chelsea hoort voor de titel te strijden. Onze plaats is in de Champions League. Daar horen wij thuis.”

Zelf heeft hij geen schrik dat hij een foute keuze maakte door de Serie A te verlaten. “Dit is voor mij het juiste moment om naar Engeland te komen”, legde hij uit. “Ik hou van de uitdaging, om mezelf te bewijzen. Ik weet niet of het de moeilijkste uitdaging in mijn carrière wordt. Juventus werd in mijn eerste jaar als coach in de Serie A ook zevende.”

Foto AFP / D. Leal-Olivas