Twee aanhoudingen na politie-invallen tegen drugstrafikanten

In Genk, Dilsen-Stokkem en Hasselt heeft de politie dinsdag een inval gedaan op zeven locaties. Er werden grote sommen geld, aanzienlijke hoeveelheden drugs en allerlei materialen voor de productie van drugs gevonden. Vijf personen werden gearresteerd, van wie er na verhoor twee werden aangehouden. De politie van de zone MidLim viel dinsdag binnen op vier adressen in Genk en één in Dilsen-Stokkem. Later op de dag volgden nog twee bijkomende huiszoekingen in Genk en Hasselt. De speurders arresteerden vijf personen en troffen drugs en grote sommen geld aan. De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar handel in verdovende middelen, in samenwerking met het parket van Limburg.
Bij de inval in Dilsen-Stokkem werden een 25-jarige vrouw en een 34-jarige man gearresteerd. De politie vond in hun woning een grote som cash geld en aanzienlijke hoeveelheden cannabis, cocaïne, heroïne en allerlei versnijdings- en verpakkingsmaterialen. Verder werden er onder meer smartphones, grote tv-schermen en een auto in beslag genomen.
Op de adressen in Genk vond de politie kleinere hoeveelheden cannabis, cocaïne en toebehoren. In het totaal werden daar drie personen gearresteerd: twee mannen van 28 en 37 jaar en een 26-jarige vrouw. Bij een huiszoeking in Hasselt vond de politie eveneens een grote som geld. Er werd niemand in deze woning aangetroffen.
Van de vijf verdachten werden er dinsdag al drie voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. De mannen van 28 en 34 jaar werden aangehouden. De 25-jarige vrouw werd onder voorwaarden vrijgelaten. De politie MidLim voert het verdere onderzoek uit.

bron: Belga