Politie Brussel West rolt netwerk cocaïneverdelers op

De lokale politie van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) heeft een netwerk cocaïnehandelaars opgerold dat op grote schaal drugs verdeelde aan dealers in verschillende steden. Bij een reeks huiszoekingen zijn tien personen opgepakt van wie er zeven zijn ter beschikking gesteld van het parket. De politie nam ook 4,7 kilo drugs en 401.570 euro in beslag. Dat meldt de politie Brussel West. De recherchedienst van de politie Brussel West kwam het netwerk op het spoor na een concrete tip van een dealer. In de loop van de weken en maanden nadien konden de speurders aan de hand van observaties en telefoontaps het volledige netwerk in kaart brengen.

Aan het hoofd van de organisatie stonden drie broers, M. (33), A. (21) en een derde minderjarige broer. Zij verdeelden op grote schaal drugs aan dealers in verschillende steden, onder andere Brussel, Mechelen, Gent, Antwerpen en Namen. De oudste broer had daarbij de leiding terwijl zijn twee broers instonden voor de leveringen en het beheer van het geld. Ook hun vader bleek bij de handel betrokken. In diens woning in Schaarbeek, waar de jongste broer verbleef, trof de politie de grootste geldsom aan, 385.000 euro, terwijl de drugvoorraad verstopt lag in de woning in Laken waar A. verbleef met een medeplichtige, de 38-jarige R.

De organisatie had ook een vertakking in Vilvoorde, waar een vierde spilfiguur woonde, de 41-jarige M. Die man was een belangrijke afnemer van de familie en verplaatste zich steevast met dezelfde taxi. Ook de chauffeur van die taxi, de 33-jarige O., werd ingerekend.

bron: Belga