Cameron hield laatste vragenuurtje in Britse parlement

Cameron hield laatste vragenuurtje in Britse parlement

David Cameron heeft in het parlement zijn laatste vragenuurtje als eerste minister van het Verenigd Koninkrijk bijgewoond. De zitting verliep erg luchtig. Naar traditie begon de eerste minister met het overlopen van zijn agenda. Cameron deelde mee dat hij in de namiddag een bezoek aan de koningin zal brengen. “Mijn agenda voor de rest van de dag is opvallend licht”, zo grapte hij volgens BBC News.

Daarnaast had Cameron ook grappen over oppositieleider Jeremy Corbyn in petto. De leider van Labour heeft af te rekenen met grote tegenkanting binnen zijn eigen partij, maar weigert voorlopig af te treden. “Hij doet mij denken aan de zwarte ridder (the black knight) uit Monty Python and the Holy Grail”, zei Cameron daarover. Hij verwees daarbij naar een filmpersonage dat in een gevecht al zijn ledematen verliest, maar desondanks weigert om de strijd op te geven. “Hij is al zo vele malen geschopt, maar toch blijft hij zeggen dat hij slechts een vleeswonde heeft opgelopen.”

Voorts feliciteerde hij ook de toekomstige eerste minister Theresa May. Hij raadde haar ook aan om, ondanks de Brexit, “zo dicht mogelijk” bij de EU te blijven.

Cameron kreeg tijdens zijn laatste vragenuur ook een staande ovatie van de parlementsleden van zijn conservatieve partij. Vanop de oppositiebanken weerklonk eveneens applaus, maar dan wel al zittend.

bron: Belga