Ambassadrice Verenigde Staten in Mexico ondermijnt Trumps plannen om muur te bouwen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberta Jacobson, de Amerikaanse ambassadrice in Mexico, heeft zich uitgesproken tegen het plan van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die een muur wil bouwen tussen beide landen. "De mensen in de grensstaten beseffen dat het de handel en de mobiliteit aan de grens enkel onnodig zou bemoeilijken", zei ze woensdag op de radiozender Fórmula. Donald Trump beloofde tijdens de voorverkiezing dat hij als president een muur zou laten bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten. Daarenboven wil hij de regering van Mexico ertoe dwingen die muur ook te betalen. Trump wil met de muur "Mexicaanse criminelen" uit het land weren.

Een dergelijke regeling zal de relatie tussen de twee landen niet vooruithelpen, zegt Jacobson. "Het is net een grote troef om een buurland zoals Mexico te hebben. Onze landen hebben een goede band, en het is niet alleen onze verantwoordelijkheid, maar ook een plezier om met hen samen te werken", besluit de ambassadrice.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft al te kennen gegeven "in geen geval" te zullen betalen voor de muur van Trump, wiens retoriek hij in februari nog vergeleek met die van Adolf Hitler en Benito Mussolini.

Bron: Belga