Lerares schrijft ontroerende brief aan jongetje met autisme

Iedereen heeft wel eens een dag waarop hij wat extra aanmoediging kan gebruiken, zeker als je gebuisd bent op een belangrijke reeks examens. De leerkracht die een autistische jongen een hart onder de riem stak met een ontroerende brief, verdient dan ook een medaille. De vrouw herinnerde hem aan al zijn kwaliteiten die niet op een examen getoetst worden.

De 11-jarige Ben Twist gaat naar een school voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Wanneer de resultaten van zijn examenperiode bekend zijn, blijkt dat hij voor alles gezakt is. Zijn goedhartige leerkracht Ruth Clarkson besloot daarom een bemoedigende brief aan hem te schrijven.

“Deze proeven testen maar een heel klein stukje van jou en je kwaliteiten”, staat er te lezen. Verder in de brief haalt de vrouw zijn artistieke talenten, zijn vriendelijkheid, zijn teamgeest en zijn vaardigheden om vrienden te maken en te houden aan.

Gelukkige mama

De moeder van Ben was door het dolle heen na het lezen van de boodschap. “De brief was een complete verrassing en het is de mooiste die ik ooit gelezen heb”, schrijft ze op sociale media. “Ben was enorm verrast en kon bijna niet geloven dat ze dat over hem dachten. Hij is een erg gevoelig en lief kind, met een groot gevoel voor humor. Het is geweldig dat de school erkent dat onze kinderen ook andere kwaliteiten hebben dan degene waar ze op getest worden.”

Foto Twitter / gailtwist