Kampioen Gibraltar behaalt miraculeuze overwinning tegen Celtic Glasgow

Lincoln Red Imps FC, de kampioen van nationale voetbalcompetitie van Gibraltar, heeft het ongemogelijke waargemaakt. In de voorronde van de Champions League heeft het team, met verschillende semi-profs in de rangen, de Schotse grootmacht Celtic Glasgow met 1-0 verslagen.

Vooraf werd er veel gelachten met de verplaatsing van de Schotten naar de rots tegen het zuiden van Spanje. Lincoln Red Imps Fc maakte op papier geen schijn van kans. Ze spelen in een stadion met een maximale capaciteit van 5.000 toeschouwers en waar elke andere ploeg uit Gibraltar ook zijn wedstrijden in afwerkt. Bovendien waren maar vijf van de elf spelers die op het veld stonden professionele voetballers. De andere verdienen hun kost als douanier, arbeider of politieagent.

Maar zoals het in romantische verhalen zo vaak gaat, haalde de underdog het uiteindelijk van de grote favoriet. De club uit Gibraltar kwam vlak na rust op voorsprong via een doelpunt van spits Lee Casciaro. Hij maakte vorig jaar ook al het eerste doelpunt ooit van de nationale ploeg van Gibraltar, toevallig ook tegen Schotland.

Celtic Glasgow probeerde nog om een tegendoelpunt te maken, maar de stand veranderde niet meer. Achteraf was de doelpuntenmaker uiteraard enorm tevreden met de drie punten. “We wisten dat ze hoog druk zouden zetten, maar dat ik sneller was dan de verdediging”, liet de spits weten. “Ik ging mijn kans en het is gelukt”.

Lincoln Red Imps FC mag dan wel geschiedenis hebben geschreven in Gibraltar, ze zijn nog niet zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Er rest hen nog een terugwedstrijd in het mythische Celtic Park in Glasgow. Daar hoopt Celtic zelf de vernedering goed te kunnen maken.

Foto Twitter / @CasciaroLee