Duizenden burgers willen praatje slaan met premier van Servië

Een nieuw initiatief van de Servische premier Aleksandar Vucic (foto) lijkt het slachtoffer te worden van zijn eigen succes te worden. De politicus heeft de burgers uitgenodigd om met hun problemen bij hem langs te komen, iets waar 5.000 Serviërs zich al voor inschreven.

De uitnodiging van premier Vucic is niet in dovemansoren gevallen. Volgens Al-Jazeera Balkan schreven zo’n 5.000 Serviërs zich in om op koffieklets te gaan bij de eerste minister, terwijl enkele honderden daadwerkelijk bij zijn kantoor opdaagden. Sterker zelfs, de eerste ontmoeting was voorzien om 5u30, maar velen daagden al veel vroeger op.

Uiteindelijk kwamen zo’n veertig mensen te raad bij Vucic, met problemen gaande van een moeilijkheden op het werk tot een dispuut betreffende de ruimtelijke indeling. Niet iedereen was echter even positief. Volgens Srbijanka Turajlic, een professor op rust, geeft het initiatief een verkeerd beeld van Servië, dat van een middeleeuwse staat waar de onderdanen de grote leider vragen om de problemen op te lossen.

AFP / A. Isakovic