Amerikaan tovert oude vrachtwagen om tot douche voor daklozen

Als mensen daklozen willen helpen, geven ze in eerste instantie geld, kledij of voedsel. Maar wat menig man vergeet is dat hygiëne ook enorm belangrijk is voor mensen zonder een dak boven hun hoofd. Jake Austin werkt al jaren met daklozen en kwam met een geniale oplossing op de proppen. 

De 31-jarige Amerikaan uit St. Louis kreeg zijn idee toen een dakloze een fles shampoo weigerde. Hij kon zich immers niet wassen omdat hij geen douche had. “Mensen vertelden me regelmatig dat ze wel tien handdoeken hadden, maar al maanden niet hadden gedoucht”, vertelt Austin aan Upworthy.

Sindsdien wilde hij een mobiele douchecabine met de bijpassende naam ‘Shower for the People’ uit de grond stampen. Zo gezegd, zo gedaan: hij kocht een oude truck voor zo’n 5.000 dollar (of omgerekend 4.500 euro). Na een succesvolle crowdfundingcampagne kon hij er twee douches en een aantal wasbakken met spiegels in bouwen.

Posted by Shower to the People on Thursday, 12 May 2016

Ondertussen rijdt hij met zijn project door St. Louis en hij hoopt er binnenkort meer te kunnen introduceren in andere steden in de Verenigde Staten. “Iedereen die de douche uitprobeert, komt er als een totaal andere mens uit. Ik geloof echt dat deze douches zwervers hoop geven en hen helpen bij het vinden van een baan.”

This is Jake. He's our Executive Director and our Monday night hygiene table volunteer. We are expanding our table…

Posted by Shower to the People on Monday, 9 March 2015

Foto Facebook / Shower to the People