Zeven federale regeringsleden beantwoorden alle schriftelijke vragen op tijd

Zeven federale regeringsleden beantwoorden alle schriftelijke vragen op tijd

François Bellot, Johan Van Overtveldt en Theo Francken zijn de regeringsleden die procentueel het hoogste aantal onbeantwoorde schriftelijke vragen achter hun naam hebben staan. Dat blijkt uit een stand van zaken die begin juni werd opgemaakt. Zeven leden van de ploeg-Michel hebben alle vragen van parlementsleden binnen de voorziene termijn van twintig werkdagen beantwoord. MR-minister Bellot volgde halfweg april Jacqueline Galant op als minister van Mobiliteit. Op een totaal van 274 gestelde vragen, werden er 79 niet tijdig beantwoord, wat neerkomt op 28,8 procent. Bij Financiënminister Van Overtveldt kregen 235 van de 856 schriftelijke vragen (27,5 procent) niet binnen de termijn een antwoord, terwijl staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken op 149 van de 702 vragen het antwoord binnen de gestelde termijn schuldig moest blijven.

Premier Charles Michel, minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine, minister van Middenstand Willy Borsus, Energieminister Marie-Christine Marghem, Defensieminister Steven Vandeput, Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem en staatssecretaris voor Sociale Fraude Philippe De Backer beantwoordden elke schriftelijke vraag op tijd. Al speelt bij sommige regeringsleden mee dat het aantal vragen aan de lage kant lag. De Backer moest sinds hij Bart Tommelein opvolgde nog maar 20 vragen beantwoorden. Staatssecretaris Elke Sleurs en vicepremier Alexander De Croo beantwoordden respectievelijk één en twee vragen te laat.

De meest bevraagde ministers zijn Justitieminister Koen Geens (1.194 vragen) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (1.128 vragen), gevolgd door minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (945 vragen).

bron: Belga