TTIP Game Over-collectief wil vrijhandelsverdrag halt toeroepen

TTIP Game Over-collectief wil vrijhandelsverdrag halt toeroepen

Een driehonderdtal manifestanten van het TTIP Game Over-collectief verzamelden vanochtend aan het Albert Borschette Congress Center om de onderhandelaars van het TTIP-handelsverdrag met veel potten en pannen en veel lawaai te verwelkomen. Het collectief wil het Amerikaans-Europese vrijhandelsverdrag op die manier een halt toeroepen. “Het grootste gevaar is dat het TTIP onze democratie kan doen verdwijnen”, stelt Camille, woordvoerder van TTIP Game Over. “Het akkoord geeft aan multinationals de mogelijkheid om zelf de wetgeving, die hun winsten zou bedreigen, te beïnvloeden. Dat is alle regels overboord gooien. Wij willen de democratie dan ook rebooten.”

Daarnaast ijveren de actievoerders voor meer sociale en milieu-rechtvaardige onderhandelingen. Vandaag kreeg de actie de steun van verschillende vakbonden en van welzijnsorganisaties als 11.11.11 of Oxfam.

In het kader van de TTIP-onderhandelingen, die van 11 tot 15 juli plaatsvinden, roept het TTIP Game Over-platform op tot geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Zo werd afgelopen week het Coca-Cola reclamebord op het De Brouckèreplein gehackt door enkele actievoerders en werden meer dan 700 anti-TTIP posters opgehangen in de Brusselse metrostations.

De eerste etappe van het TTIP Game Over protest wordt op 15 juli afgesloten door een bezoek met gids aan de lobbygroepen in de Europese wijk. In de herfst van 2016 en in het voorjaar van 2017 zal het collectief zijn aanhangers opnieuw oproepen tot acties.

bron: Belga