Tot vrijdag wachten op wat zomers weer

Tot vrijdag wachten op wat zomers weer

Vandaag krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer, met buien en kans op onweer. De maxima liggen tussen de 17 en 21 graden. Ook morgen en donderdag blijft het fris en wisselvallig, met nog buien en kans op een donderslag. In het centrum van het land wordt het tot 20 graden. Vrijdag wordt beter, maar wat het weer in het weekend brengt, blijft nog onzeker. Dat meldt het KMI. Vooral in het westen kan het vandaag tot buien komen, en na de middag worden in het hele land buien verwacht. Er is zelfs kans op onweer. In Vlaanderen schommelen de maxima tussen de 18 en 21 graden. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig. Het wordt geleidelijk wel droger, behalve aan zee en in het zuidoosten van het land. Op het einde van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanaf de kust en worden de buien daar heviger. De minima liggen tussen 9 en 13 graden.

Ook morgen wordt koel en regenachtig. Al vlug trekt van west naar oost een regen- en buienzone over het land, vooral in het oosten is daarbij kans op een donderslag. De temperaturen blijven zeer ondermaats: maxima rond 14 of 15 graden in de Ardennen en van 17 tot 19 graden elders in het land.

Donderdag begint ook wisselvallig en met een aantal buien, maar na de middag wordt het vanaf het westen droger. De temperaturen liggen tussen 15 en 20 graden. Vrijdag krijgen we mooie opklaringen, in het binnenland ook wat witte stapelwolken. Het blijft droog en de temperaturen liggen tussen 17 en 22 graden. In de loop van de avond en nacht kan er wat lichte regen vallen.

Voor zaterdag worden temperaturen rond de 25 graden verwacht, maar zondag daalt het kwik alweer, met vooral in het noorden kans op enkele buien, mogelijk zelfs onweer.

bron: Belga