Nog even wisselvallig met soms plaatselijk felle buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag is het wisselvallig met bewolkte tot zwaarbewolkte perioden en tussendoor enkele opklaringen. Het KMI verwacht plaatselijk enkele felle buien die soms ook vergezeld zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit zuidwest tot westzuidwest en tot west aan zee. Vanavond en vannacht blijft het aanhoudend wisselvallig maar de buien worden minder talrijk, behalve in het zuidoosten van het land en aan zee waar de buien aanhouden. Op het einde van de nacht worden de buien opnieuw heviger aan de kust. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig in het binnenland uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee blijft de wind matig en wordt op het einde van de nacht zelfs vrij krachtig en ruimt daar van zuidwest naar noordnoordwest.

Morgen is het erg wisselvallig met bewolkte tot zwaarbewolkte perioden en af en toe enkele opklaringen. Er vallen regelmatig buien, die soms vrij intens kunnen zijn en plaatselijk ook vergezeld zijn van onweer. Het is vrij fris met maxima tussen 14 graden op de Hoge Venen en hooguit 18 à 19 graden in Vlaanderen. 's Avonds worden de buien geleidelijk minder talrijk en verlaten ons land via het oosten. Het wordt droog met soms brede opklaringen. Plaatselijk wordt het nevelig. De minima liggen tussen 8 graden in de Ardennen en 14 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag blijft het aan zee waarschijnlijk droog met regelmatig wat zon. Hoe meer naar het oosten, hoe groter echter de kans op buien, over het oosten nog met een lokale donderslag. Het is koel met maxima rond 18 graden in het centrum, bij een matige noordwestenwind.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral over het oosten is een lokaal buitje nog mogelijk. Aan zee is het zonnig. Maxima rond 20 graden.

Tijdens het weekend wisselen zonnige momenten en zwaarbewolkte perioden elkaar af. Vooral zondagvoormiddag kan het betrokken zijn en is een spatje regen niet uitgesloten, maar verder is het vrijwel overal droog. Het wordt warmer met maxima zaterdag rond 22 graden en zondag rond 23 graden. Begin volgende week zet de opwaartse trend zich voort met dikwijls zon en maxima die in het centrum van het land uitkomen bij een graad of 24.

bron: Belga