Hoofdsponsor Soudal neemt KVC Westerlo over

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Turnhoutse siliconen- en lijmfabrikant Soudal heeft de meerderheid van de aandelen verworven van eersteklassevoetbalclub KVC Westerlo. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie. Baron Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal, wordt ook voorzitter van Westerlo, waar manager Herman Wynants op post blijft. Swerts wil naar eigen zeggen wel op de achtergrond blijven. KVC Westerlo had volgens Herman Wynants al een pak aanbiedingen tot overname gekregen vanwege buitenlandse investeerders, maar opteerde uiteindelijk toch voor een Belgische en zelfs Kempense geldschieter. De gesprekken met Soudal zouden na amper twee maanden tot een overeenkomst hebben geleid.

"Er was al een goede 'match' als hoofdsponsor en we kenden elkaar op die manier natuurlijk al goed", zegt Swerts. "Dit is geen commerciële aankoop, want onze winst halen we wel uit onze producten. We denken echter wel dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze verankering in de Kempen."

Hoeveel procent van de aandelen Soudal precies in handen krijgt, wordt niet bekendgemaakt, evenmin als de omvang van de kapitaalsverhoging. "Het geld gaat in ieder geval naar de club zelf, niemand wordt hier persoonlijk rijker van", stelt Wynants. "We gaan nu meer kunnen professionaliseren en zijn bijvoorbeeld al op zoek naar een commercieel manager. Wat sportieve versterking betreft zijn we in gesprek met drie spelers."

Soudal en KVC Westerlo benadrukken dat in eerste instantie de nadruk op continuïteit zal liggen. "We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak daar geen termijn op", zegt Swerts. "Uiteraard gaan we daar wel wat fondsen voor kunnen voorzien."

bron: Belga