Club Brugge presenteert nieuwe shirts voor 125e seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Club Brugge heeft dinsdag in het concertgebouw van Brugge zijn nieuwe shirts voor het komende seizoen boven de doopvont gehouden. Op verplaatsing zullen de troepen van Michel Preud'homme aantreden in een wit shirt met rode streep, in Jan Breydel krijgen de toeschouwers een blauw shirt te zien. Het thuisshirt voor het 125e seizoen van Club Brugge vertoont voor het eerst sinds 1992 geen blauw-zwarte strepen. "Het vlak blauw verwijst naar de succesvolle jaren '70, met Europese finales en heel wat titels", zo klinkt het op de clubwebsite. "De zwarte accenten aan de mouw en nek doen terugdenken aan de periode 1975-1978. Onder het blauwe shirt zullen zoals in de jaren '70 en '80 een zwarte broek en blauwe kousen prijken."

"Het maagdelijk wit is een kleur die heel vaak voorkomt in de geschiedenis van Club, en dateert al van zo vroeg als 1932", zo luidt het bij Club Brugge over het uitshirt. "Opvallend is de schuine rode streep, een verwijzing naar zowel de eerste shirts van Club als naar het stadswapen van Brugge. Een blauwe broek en dito kousen maken de verwijzing compleet."

Ter ere van het 125-jarig bestaan kreeg het logo op het shirt een lichte make-over. Zo is er rond het logo onder meer een gouden lauwerkrans te zien, de Romeinse cijfers 'CXXV' (125) en 1891-2016. Sinds de start van de voorbereiding speelt Club Brugge met dit logo.

Shirtsponsor Daikin prijkt opnieuw op de borst, op de mouwen staan het logo van de Football + Foundation en de badge van de competitie waarin gespeeld wordt. Vanaf zondag 17 juli kunnen supporters op de fandag de nieuwe shirts kopen.

bron: Belga