32-jarige vrouw in de cel voor moordpoging op haar drie kinderen

Een 32-jarige Brusselse vrouw zit sinds november in de cel omdat ze haar kinderen van 3, 9 en 12 jaar oud zou willen ombrengen hebben. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De vrouw zou met ernstige psychiatrische problemen kampen. De feiten kwamen aan het licht toen de vader van de drie kinderen zijn negenjarige zoon in bed aantrof met een gat in het hoofd en een bebloed hoofdkussen. In een eerste verklaring beweerde de jongen dat het zijn vader was die hem met het hoofd tegen de wasmachine had geslagen, terwijl de moeder ook belastende verklaringen aflegde tegen haar partner.

Het verdere onderzoek wees echter uit dat het de moeder was geweest die de verwonding bij het kind had veroorzaakt, door met een naald in de slaap van het kind te steken. De vrouw werd onder aanhoudingsbevel geplaatst en bekende nadien dat ze haar drie kinderen had willen ombrengen. Zo zou ze geprobeerd hebben om valium in de zuigfles van het jongste kind te mengen.

Volgens de psychiatrisch deskundigen die door de onderzoeksrechter werden aangesteld, kampt de vrouw met ernstige psychiatrische problemen en dringt een internering zich op. De kinderen zijn intussen geplaatst.

bron: Belga