20 doden bij frontale treinbotsing in Zuid-Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minstens 20 mensen zijn dinsdag in Puglia in het zuiden van Italië omgekomen bij een frontale treinbotsing. Het Italiaanse persagentschap ANSA citeerde een leiddinggevende politieofficier. Er zijn ook zeker 34 gewonden gevallen. Bij een vorige balans was er sprake van elf doden. Giuseppe Corrado van de lokale overheid lanceerde een oproep voor bloeddonoren. Volgens hem bevinden zich vier mensen in kritieke toetand. Onder de gewonden was een kleuter die levend uit het treinwrak kon gehaald worden. De twee treinen reden frontaal op elkaar op één spoor tussen Corato en Andria, ten noorden van de havenstad Bari. De eerste wagons van beide treinen waren volledig vernield. Volgens de Italiaanse media zitten nog veel mensen gekneld in de wagons op de plaats van de ramp, die voor de hulpdiensten blijkbaar moeilijk te bereiken is.

Beide treinen, die worden uitgebuit door de private treinmaatschappij Ferrotramviaria, zouden vier wagons getrokken hebben. Volgens onbevestigde berichten waren vele pasagiers studenten en pendelaars.

De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet gekend, maar Italiaans premier Matteo Renzi heeft een spoedig onderzoek beloofd naar het incident. "We zullen niet stoppen tot we ons licht hebben laten schijnen over de feiten. Nu is het eerst tijd voor rouw en moeten de slachtoffers en gewonden verzorgd worden", zei Renzi, die ook zijn steun betuigde aan de families van de slachtoffers.

bron: Belga