Drie tips om goed om te gaan met een afwijzing

Vind jij het ook zo moeilijk om goed om te gaan met een afwijzing? Dan ben je niet de enige! Kijk maar eens naar Pinterest, dat staat vol quotes over afwijzingen. Daarvan leer je dat een afwijzing verwerken vooral een kwestie is van perceptie. Hoe je over een afwijzing denkt, bepaalt hoe goed je ermee om kan gaan. Om jou te helpen, hebben we drie interessante denkwijzen op een rijtje gezet.

Een goede afwijzing is beter dan een valse belofte

Afwijzing1

Ja, een afwijzing doet pijn. Het is een deuk in je ego en maakt je onzeker. Maar eigenlijk is het beter om afgewezen te worden dan om nog een hele tijd aan het lijntje te worden gehouden. Zo weet je tenminste waar je staat. Je kan je verdriet verwerken en verdergaan met je leven om iemand te ontmoeten die voor jou gemaakt is.

Heb medelijden met het verlies van de ander

Afwijzing2

Ben je afgewezen door iemand die je echt oprecht heel graag zag? Dan verlies jij iemand waar je gevoelens voor had – maar het was wél iemand die niets voelde voor jou. Met andere woorden: je verliest iemand die niet (genoeg) om jou gaf. Het verlies van de persoon die jou heeft afgewezen is veel groter. Die verliest namelijk de liefde van iemand die voor hem of haar door het vuur zou gaan. Jouw verlies (onverschilligheid) is kleiner dan wat je beminde verloor (ware liefde).

Afwijzing is een stap in de richting naar beter

Afwijzing3

Als je ervan overtuigd bent dat jij gemaakt bent om échte, pure en buitengewone liefde te vinden, dan zal je die vinden. En het feit dat het nu niet gelukt is, wil alleen maar zeggen dat je nog niet op je bestemming bent aangekomen. Dat er dus iemand op je wacht die nog beter bij jou past, die nog meer voor jou gemaakt is dan de persoon die je heeft afgewezen.

Hoe je naar een afwijzing kijkt, bepaalt hoe goed je ermee om kan. Maar dat geldt ook voor het zetten van een eerste stap en het maken van avances, of voor het kiezen van een potentiële partner. Wil je hier ook graag meer over weten? Tips en advies vind je op www.rendez-vous.be