Wall Street houdt weg omhoog vast, S&P eindigt op recordhoogte

door
Belga
Leestijd 1 min.

De beurzen in New York zijn maandag in de plus gesloten. De breed samengestelde S&P 500-index bereikte bij opening van de beurzen al een tussentijds recordniveau en noteerde uiteindelijk ook de hoogste slotstand ooit. Het vertrouwen zat er bij beleggers nog goed in door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 18.226,93 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2137,16 punten, de hoogste slotstand ooit. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent bij 4988,64 punten, en haalt zo zijn beste resultaat in bijna drie maanden.

De beurzen hebben zo hun verlies goedgemaakt van de Brexit-malaise. Het feit dat Theresa May woensdag al wordt benoemd tot opvolger van de Britse premier David Cameron, heeft een extra onzekerheidsfactor weggehaald bij de beleggers, aldus analist van CMC Markets Michael Hewson. Daarnaast blijkt uit het banenrapport van vrijdag dat er in juni in de Verenigde Staten, na een tegenvallende maand mei, meer banen werden gecreëerd dan verwacht.

De olieprijzen gaan omlaag nadat bekend werd dat de productie van ruwe olie door leden van oliekartel OPEC naar het hoogste niveau in acht jaar is gestegen. Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper bij 44,50 dollar per vat. Brent daalde 1,5 procent in prijs, tot 46,07 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1056 dollar, tegen 1,1036 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga