Verwachtingen voor goed weer komend weekend getemperd

Verwachtingen voor goed weer komend weekend getemperd

Het wordt deze namiddag winderig en wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buitjes. De maxima liggen beduidend lager dan in het weekend: 18 of 19 graden in de Ardennen, 21 graden in het westen en eventueel 22 graden in de Kempen. Het KMI verwacht rukwinden, tot 65 km/u aan de kust. De voorspellingen voor het weekend zijn waarschijnlijk minder goed dan eerder gedacht. ’s Avonds en ’s nachts komen er bredere opklaringen en wordt het rustiger en meestal droog. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Morgen wordt bewolkt en kunnen er zowat overal buien vallen, eventueel met onweer in de loop van de namiddag. Maxima: 17 tot 20 graden. In de loop van de avond zou het droger worden, maar ’s nachts neemt de bewolking opnieuw toe en zijn enkele buien mogelijk aan de kust. Minima tussen 9 en 13 graden.

Woensdag en donderdag blijft fris en wisselvallig met nog buien en kans op een donderslag. De maxima liggen tussen 17 en 19 graden op de meeste plaatsen in het land en tussen 14 en 15 graden in de Ardennen. Donderdag is er sprake van een koele west- tot noordwestenwind, met temperaturen tussen 15 en 20 graden.

Er komt een weersverbetering vrijdag: het blijft dan overdag droog met temperaturen tussen 17 en 22 graden. Maar het weekend en ook maandag worden waarschijnlijk minder mooi dan eerder voorspeld. Er zijn mooie opklaringen, maar vooral in het noorden is er sprake van bewolking en kans op buien en onweer. Zaterdag temperaturen rond 25 graden, zondag en maandag mogelijk minder warm.

bron: Belga