Trump: "ik ben de "law-and-order"-kandidaat"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Republikein Donald Trump heeft de schietpartij in Dallas aangegrepen om zich in de race voor het presidentschap te profileren als de kandidaat van "law-and-order" (recht en openbare orde). Dat blijkt uit een toespraak die hij maandag in Virginia Beach heeft gegeven Trump klaagde in zijn speech aan dat politiemensen in de VS hun leven riskeren, maar dat ze daar geen dankbaarheid voor terugkrijgen. "Wij steunen jullie. Wij zullen altijd achter jullie staan", verzekerde Trump

Hij benadrukte ook dat iedereen in de VS zich veilig moet kunnen voelen. Trump stelde dat hij daartoe in staat is. "Zonder veiligheid, hebben we niets. Het is de taak van de volgend president om Amerika weer veilig te maken voor iedereen", zo klonk het. "Ik ben de kandidaat van 'law-and-order'. Hillary Clinton daarentegen is zwak, inefficiënt en onderworpen aan belangengroepen."

De uitspraken van Trump komen er kort nadat de Verenigde Staten zijn opgeschrikt door verschillende ernstige schietpartijen. Zowel in de staat Minnesota als in Louisiana werd een zwarte man door een politieagent gedood. Bij een betoging tegen dat politiegeweld in Dallas begon dan weer een man op de politie te schieten. Daarbij kwamen vijf agenten om het leven.

bron: Belga