Europees kampioen Portugal is geland in Lissabon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kersvers Europees kampioen Portugal heeft deze namiddag rond 13.40 uur opnieuw voet gezet op Portugese bodem. Een dag na hun triomf op EURO2016 - waar de Seleçao het in de finale na verlengingen met 1-0 haalde van gastland Frankrijk - beginnen Cristiano Ronaldo en co aan een dag vol huldigingen. De Portugese internationals verlieten maandagmorgen hun trainingskamp in Marcoussis en reden met de bus naar de luchthaven van Orly. Met een vliegtuig van de nationale maatschappij TAP - dat de naam van de mythische ex-voetballer Eusebio droeg - ging het dan richting Lissabon, voor afreis poseerden de spelers in het vliegtuig nog met de Coupe Henri Delaunay.

Bij aankomst in de Portugese hoofdstad gaat het meteen naar het presidentieel paleis in Belém, waar de Europese kampioenen ontvangen worden door de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa. Hij zal hen de prestigieuze titel 'Nationale Orde van Verdienste' toekennen. Na de ontvangst in het paleis worden de nationale helden in een bus door het centrum van Lissabon gereden en maken ze in een fanzone in het noorden van de stad tijd vrij voor hun supporters.

Verliezend finalist Frankrijk, met een zware kater opgestaan na de pijnlijke nederlaag van gisteren in Saint-Denis, is vanmiddag voor een lunch naar de Franse president François Hollande getrokken.

Portugal won gisteren voor de eerste keer het EK voetbal. Het gastland ging met 1-0 onderuit, na een treffer van Éder in de 109e minuut.

bron: Belga