EK 2016 – Veertigtal mensen opgepakt in Parijs, ook traangas gebruikt op Champs-Elysées

EK 2016 - Veertigtal mensen opgepakt in Parijs

Zondagavond zijn in de marge van de EK-finalewedstrijd tussen Frankrijk en Portugal een veertigtal mensen opgepakt. De meeste mensen werden opgepakt in de buurt van de fanzone bij de Eiffeltoren, toen er rellen uitbraken tussen de politie en voetbalsupporters. De politie zette zowel aan de fanzone als op de Champs-Elysées traangas in. Er werden ook enkele mensen opgepakt aan de Stade de France, waar de voetbalwedstrijd plaatsvond, aldus een bron binnen de politie.
De politie gebruikte eerder op de avond traangas en waterkanonnen toen rellen uitbraken aan de ingang van het fandorp aan de Eiffeltoren, dat al voor 19.00 uur afgesloten werd omdat de capaciteit van 90.000 supporters werd bereikt. Volgens video’s die circuleren op het internet, gebruikte de politie ook traangas op de beroemde Champs-Elysées. Eerder op de avond waren er hevige knallen door vuurwerk op de boulevard, waar Franse voetbalsupporters hoopten om de overwinning van Frankrijk te vieren.
De politie kreeg eerder al kritiek omdat ze tijdens eerdere wedstrijden van het EK traangas had ingezet tegen voetbalsupporters.
Er werden zondag in totaal 3.400 politieagenten ingezet in Parijs.

bron: Belga