David Goffin behoudt elfde plaats op wereldranglijst

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin moet voorlopig wachten op een eerste notering in de top 10 van de ATP-ranking. De Luikenaar blijft na Wimbledon, waar hij net als vorig jaar de achtste finales haalde, op de elfde plaats staan. Goffin wordt voorbijgestoken door de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die van twaalf naar tien wipt. Belgiës nummer 1 springt dan weer over de Fransman Richard Gasquet, die als nummer 14 vier plaatsen inlevert.

Helemaal bovenaan de ranglijst blijft alles bij het oude. Novak Djokovic werd als titelverdediger al in de derde ronde gewipt maar blijft met een ruime marge op nummer 1. De Serviër startte Wimbledon met 8.035 punten voorsprong op Andy Murray. Hij houdt er vandaag nog 4.845 over op de Schot, die gisteren voor eigen publiek zijn tweede Wimbledonzege pakte.

De Zwitser Roger Federer behoudt de derde plaats voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Stan Wawrinka. De Canadees Milos Raonic, voor het eerst finalist in Londen (en beul van Goffin), blijft zevende achter de Japanner Kei Nishikori.

Steve Darcis zakt van 109 naar 112 en is nog steeds de Belgische nummer 2.

bron: Belga