Daar zijn de wolken weer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt vandaag vaak bewolkt met kans op een plaatselijke bui en tussendoor enkele korte opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de buienkans geleidelijk af vanaf de kust en worden de opklaringen breder in het westen. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 18 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in Vlaanderen. Aan de kust zijn er rukwinden tot 65 kilometer per uur, zo voorspelt het KMI. 's Avonds en 's nachts wordt het meestal droog met brede opklaringen, behalve in het zuidoosten, waar er meer wolkenvelden blijven hangen. Op het einde van de nacht wordt het wisselend bewolkt en kunnen er in het westen en enkele buitjes vallen. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden aan zee.

Ook morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien en kans op een donderslag. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. Maxima: 17 graden in de Ardennen en 17 tot 20 graden elders.

Van woensdag tot vrijdag is er weinig verbetering. Tijdens de nacht en de ochtend zijn er soms brede opklaringen, maar overdag is er meestal veel bewolking met buien. Vooral woensdag is er kans op onweer. Vrijdag wordt het in loop van de dag overwegend droog met opklaringen. De maxima blijven ondermaats tussen 15 en 19 graden.

Tijdens het weekend is het droog met opklaringen en wordt het stilaan warmer. Zaterdag bereiken we 22 graden en zondag zelfs 25 graden.

bron: Belga