Brecht Decaestecker verlaat De Persgroep voor VRT Nieuws

Brecht Decaestecker verlaat De Persgroep voor VRT Nieuws

Brecht Decaestecker, die sinds eind vorig jaar aan de slag was bij Humo, wordt de nieuwe hoofdredacteur digitaal bij VRT Nieuws. Hij volgt Emmanuel Rottey op, die naar het buitenland verhuist om familiale redenen. Dat maakt de VRT vandaag bekend. Brecht Decaestecker komt over van De Persgroep, waar hij sinds 2006 actief was. Daarvoor schreef hij voor de Krant van West-Vlaanderen en Het Nieuwsblad. Hij werkte bij De Persgroep eerst voor De Morgen, waar hij onder meer adjunct-hoofdredacteur was en verantwoordelijke voor de digitale projecten. In 2015 stapte hij over naar Humo. Bij VRT Nieuws krijgt Decaestecker de leiding over de digitale nieuwskanalen van de nieuwsdienst, zowel deredactie.be als de sociale media.

“Als de VRT je de kans biedt om haar nieuwsdienst mee het digitale tijdperk in te loodsen, dan kan je niet anders dan daar ja tegen zeggen. Het wordt bijzonder fascinerend om mee vanuit de cockpit de digitale toekomst van de journalistiek te ontdekken. Zeker als je dat mag doen met een geweldig team en met het enthousiasme waarmee algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman de nieuwsdienst leidt”, zegt de nieuwe hoofdredacteur digitaal in een persbericht.

Decaestecker volgt dus Emmanuel Rottey op, die vorige maand bekendmaakte dat hij tijdelijk naar het buitenland verhuist om familiale redenen. Na zijn terugkeer blijft Rottey aan de slag bij VRT Nieuws.

bron: Belga