Weerbericht – De wolken nemen maandag de hemel opnieuw over

Weerbericht - De wolken nemen maandag de hemel opnieuw over

Het wordt zondag zomers warm met een zon die gesluierd wordt door middelhoge en hoge wolken. In de loop van de namiddag komen er hier en daar stapelwolken, maar de kans op buien blijft klein. De maxima liggen tussen 24 tot 26 graden op de Ardense hoogten en aan de kust en 27 tot 29 graden elders. De zuidwestenwind wakkert aan en wordt meestal matig, met rukwinden tot 50 kilometer per uur. ’s Avonds en ’s nachts trekt een storing van de kust richting Ardennen, met soms wat lichte regen of een bui en ’s avonds mogelijks met een donderslag. Minima: 14 tot 16 graden in de Ardennen en 16 tot 18 graden elders.
Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Het kwik stijgt tot rond 18 graden in Hoog-België, tot 19 of 20 graden aan zee en tot 21 of 22 graden in het binnenland. Aan zee waait het vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 65 km/u.
Van dinsdag tot en met donderdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien, die soms stevig kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Dinsdag klimt de temperatuur nog tot 20 graden, de dagen nadien op de meeste plaatsen net niet meer. Het is dus te fris voor de tijd van het jaar.
Vanaf vrijdag komt er een geleidelijke weersverbetering: wel met nog koele temperaturen, maar de buien trekken geleidelijk weg. Zaterdag wordt het volop zonnig, met maxima van 21 tot 23 graden in het centrum.

bron: Belga