Veertien mensen, onder wie elf leden van dezelfde familie, gedood in Mexico

In het noordoosten van Mexico zijn veertien mensen gedood, onder wie elf leden van dezelfde familie. Dat melden de lokale autoriteiten, die vermoeden dat de veertien het slachtoffer werden van een afrekening tussen rivaliserende bendes. Onder de elf slachtoffers van dezelfde familie, die werden gedood door gewapende mannen in hun woning in Ciudad Victoria, in de slaat Tamaulipas, bevonden zich ook vijf minderjarige meisjes. Minder dan een uur later drongen gewapende mannen een andere woning binnen, waar ze drie leden van een andere familie doodden en drie andere mensen verwondden, aldus de lokale autoriteiten.
Volgens de eerste elementen van het onderzoek “zijn de feiten het gevolg van een conflict tussen rivaliserende criminele bende”, aldus de secretaris-generaal van de lokale autoriteiten Herminio Garza Palacios in een videoboodschap.
Tamaulipas, aan de grens met de Verenigde Staten, is een van de staten die het zwaarst geraakt worden door geweld tussen drugskartels. Sinds 2006, toen de federale overheid een offensief tegen de groepen lanceerde, werden meer dan 100.000 mensen gedood of als vermist opgegeven.

Bron: Belga