Tour - Chris Froome gaat met vertrouwen rustdag in

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chris Froome (Team Sky) behoudt na de doortocht door de Pyreneeën zijn leiderstrui in het klassement. Hij telt 16 seconden voorsprong op Adam Yates en 19 op Daniel Martin. Ook Nairo Quintana staat nog op een handvol seconden met 23 tellen achterstand. Grote verschillen in het klassement vallen er na de Pyreneeën nog niet op te tekenen en de strijd om de eindzege moet nog helemaal losbarsten. "Ik wist voor de start al van deze Tour dat het mijn zwaarste gevecht ooit zou zijn in mijn carrière", vertelde de gele trui. "Er zijn veel sterke tegenstanders. Ik heb het een paar keer geprobeerd bergop vandaag, maar de anderen beten zich vast in mijn wiel en ik kon niet verder uitlopen op mijn tegenstanders. Het is nog steeds een heel open wedstrijd. Dat is een vaststelling, ik zal moeten vechten voor elke seconde in deze Tour."

Anderzijds beseft Froome wel dat hij met de gele trui om zijn schouders naar de eerste rustdag trekt. "Ik voel me goed, ik had liever wat weer tijd op mijn concurrenten gehad, maar dat geel geeft wel vertrouwen. De eerste week van deze Tour heb ik goed doorstaan en ik ben vooral ook blij dat ik kan steunen op een sterke ploeg, dat hebben de voorbije twee dagen bewezen. Het is jammer dat Alberto er de brui aan heeft gegeven. Eerlijk gezegd was ik verrast toen ik het nieuws vernam door mijn oortje. Hij was nog maar net zelf in de aanval gegaan. Het is jammer, hij is een grote kampioen en het is een verlies voor de Tour, al geef ik toe: het is wel een zorg minder voor mijn team. Ik ben er zeker van dat hij zich nieuwe doelen zal stellen en er alles aan zal doen om sterker terug te komen."

Froome is blij dat de rustdag er aan komt. "Het was een enorm zware dag vandaag, ook gisteren al. En dan speelde het weer op het eind ons ook nog eens parten. Het ene moment was het nog 35 graden, het andere 10 graden op de slotklim en ook nog eens met hagel. Die rustdag zal zeker deugd doen."

.

bron: Belga