“Steeds triestere minister-president”

Steeds triestere minister-president

“Minister-president Geert Bourgeois maakt er stilaan een slechte gewoonte van om op 11 juli tegen de mensen te communiceren in plaats van voor de Vlamingen. Het wordt een steeds triestere minister-president”, zo reageert sp.a-voorzitter John Crombez op de uitspraken van Bourgeois naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. In VTM Nieuws lichtte Bourgeois al het tipje van de sluier voor zijn 11 juliboodschap zondagavond in Kortrijk. Hij vindt onder meer dat de grondwet in 2019 moet herzien worden zodat Vlaanderen meer bevoegdheden kan krijgen. “De communautaire tegenstellingen zijn niet verdwenen, integendeel”, zei Bourgeois.”De taalgrens is een stakingsgrens geworden en Vlamingen spuwen daarop.”

Sp.a-voorzitter John Crombez wordt niet bepaald vrolijk van die boodschap. “In plaats van op de Vlaamse feestdag positieve dingen te zeggen over de Vlamingen, kiest hij ervoor om iets negatief te zeggen over anderen. Dat betreur ik”, zegt Crombez.

“Ook zijn claim voor extra bevoegdheden klinkt steeds holler. Kijk naar de slechte manier waarop deze Vlaamse regering omgaat met het miljardendossier van de kinderbijslag. En dan als minister-president nog uithalen naar experten die opmerkingen hebben bij die hervorming. Het is schabouwelijk. Dit is gewoon een kleine minister-president”, aldus Crombez.

bron: Belga