Sepp Blatter met succes geopereerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Joseph Blatter (80) is met succes geopereerd en heeft het ziekenhuis verlaten. Dat meldt zijn woordvoerder Thomas Renggli. Volgens de Zwitserse pers heeft de voormalige FIFA-voorzitter huidkanker. "De operatie vond woensdag plaats en verliep succesvol", aldus Renggli. "Sepp Blatter heeft donderdag het ziekenhuis verlaten. Hij is nu thuis en hij stelt het goed." Het Zwitserse weekblad 'Schweizer Illustrierte' stelt dat Blatter aan huidkanker lijdt. De voormalige FIFA-topman moest daarom een ingreep ondergaan in een ziekenhuis in Zürich. Volgens verschillende bronnen verkeerde Blatter op geen enkel moment in levensgevaar.

Blatter stond van 1998 tot 2015 aan het hoofd van de FIFA. Hij werd eind december net als Michel Platini door de Ethische Commissie van de FIFA voor acht jaar geschorst in het kader van een dubieuze betaling die hij had gedaan aan de Fransman. In februari kregen beide heren strafvermindering, de Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond legde hen toen zes jaar schorsing op. Zowel Blatter als Platini was daar niet mee tevreden en dus besloten beide voetbalbobo's naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) te trekken. De zaak van Platini kwam al voor, begin mei kreeg de Fransman van het TAS vier jaar schorsing. De zaak van Blatter wordt op 25 augustus bestudeerd.

Afgelopen november belandde Blatter in het ziekenhuis omdat de stress na de recente schandalen rond de FIFA hem te veel waren geworden. Na enkele dagen werd hij weer ontslagen. Hij vreesde toen naar eigen zeggen voor zijn leven.

bron: Belga