Scottish Open golf - Nicolas Colsaerts plaatst zich met derde plaats in extremis voor Open Championship

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Colsaerts is zondag in Inverness derde geworden in het Scottish Open golftoernooi (EPGA/3,25 miljoen pond) Thomas Pieters werd 29e. Colsaerts, die na de derde ronde op een gedeelde negende plaats stond, zette voor de tweede opeenvolgende dag een ronde neer in 66 slagen, zes onder par. De 33-jarige Brusselaar, 45e op de Europese ranking, haalde vanaf de twaalfde hole zijn beste golf boven. Hij putte een knappe eagle weg en vervolgde met birdies op de dertiende, veertiende en vijftiende hole, onder meer met een twaalf meter lange putt. Op de laatste hole, een par 5 viel er nog een birdie.

Colsaerts heeft meteen zijn ticket beet voor de 145e editie van het Open Championship, het derde Major van het seizoen, dat donderdag van start gaat op de Royal Troon golfbaan in het Schotse Ayrshire. "Super tevreden", verklaarde Colsaerts. "Ik heb de voorbije maanden tot twee keer toe de kans gemist op een plaats op het Open Golf Championship. Zo werd ik derde op de Nordea Masters, waar er twee kaarten te verdienen waren en vorige week, tijdens het Open de France, had ik een slechte laatste ronde. Ik beschouw dit als een revanche voor die gemiste kansen. De Castle Stuart golfbaan is een baan die mij ligt. Hier werd ik in 2011 als eens derde en in 2013 kon ik beslag leggen op de achtste plaats."

In de eindstand telde Colsaerts twee slagen meer dan de 33-jarige Zweed Alexander Noren, die zijn vijfde overwinning op de European Tour mocht vieren.

Er staan twee Belgen aan de start van het Open Championship, het oudste major. Pieters had namelijk zijn ticket al op zak. Op de laatste dag kwam Pieters rond in drie onder par, zijn beste ronde van het toernooi. Het leverde de 24-jarige Antwerpenaar nog elf plaatsen winst op.

.

bron: Belga