Marc Coucke lanceert eerste eigen stripverhaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de fandag van voetbalclub KV Oostende wordt het eerste stripverhaal gelanceerd met ondernemer en KVO-voorzitter Marc Coucke in de hoofdrol. Coucke toont zich tevreden met het resultaat. "In de strip heb ik iets langer haar en is mijn buikje iets kleiner, perfect dus." In 'Op zoek naar Ronald Inho' gaaat KVO op zoek naar aanvallende versterking. Voorzitter Coucke vliegt daarvoor naar Brazilië in het gezelschap van commercieel directeur Patrick Orlans en sportief directeur Luc Devroe. Ze komen er oog in oog te staan met de Braziliaanse maffia.

De strip werd getekend door Steve Van Bael. "Normaal gezien duurt het ongeveer vier maanden om een stripverhaal te tekenen, ik heb het in de helft van die tijd gedaan. Het was een race tegen de klok, maar het resultaat mag er zijn", zei hij op de voorstelling van de strip.

Verschillende spelers figureren in de strip, zoals de nieuwe doelman Silvio Proto en verdediger Jordan Lukaku. Maar ook de supporters worden in de strip afgebeeld.

'Op zoek naar Ronald Inho' is vanaf vandaag te koop in de fanshop van KVO en in de boekhandels en warenhuizen. Hij kost 9,95 euro en is door uitgeverij Mediageuzen gedrukt op een oplage van 20.000 exemplaren.

bron: Belga