Kust beleeft sterk weekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kust beleeft een eerste sterk weekend in de zomervakantie. De hotels zitten goed vol en openbaar vervoersmaatschappij NMBS legde extra treinen in. Hoeveel dagjestoeristen er precies naar de kust zijn afgezakt, is onduidelijk. Tijdens een topweekend trekken er doorgaans 250.000 tot 300.000 toeristen naar de kust, tijdens een verlengd weekend mogelijks zelfs een half miljoen. De NMBS anticipeerde daarop en zorgde voor extra treinen naar de kust. "De NMBS heeft zaterdag en zondag in totaal 45.800 reizigers naar de vier belangrijke kuststations vervoerd, naar Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne", kan woordvoerder Bart Crols meegeven. De terugkerende reizigers zijn nog niet meegerekend.

Ook de hotels doen het goed met een bezetting van 90 procent en meer. Dat beeld wordt bevestigd in Blankenberge. "De hotels in onze stad zitten helemaal vol. We hebben zelfs al gebeld met Brugge en Torhout om mensen te slapen te leggen, wat eerder uitzonderlijk is", aldus schepen van Toerisme Philip Konings. "Het is natuurlijk fantastisch weer na een lange natte periode. Je ziet dat mensen dan meteen de drang hebben om naar de kust en naar Blankenberge te komen. Er is ook heel wat te beleven met onder meer het festival Beachland, een kunst- en ambachtenmarkt en nog veel meer."

Kustbreed valt er heel wat te beleven, met onder meer een boeken- en brocantemarkt in de Panne tot het dancefestival Ostend Beach in Oostende, en dat in combinatie met jaarlijkse trekpleisters zoals het Zandsculpturenfestival in Oostende of het Cartoonfestival in Knokke-Heist.

bron: Belga