Cactusfestival kent geslaagde editie

De 35ste editie van het Cactusfestival in Brugge heeft er met 25.000 bezoekers en geen noemenswaardige problemen een perfecte editie op zitten. Dat zei organisator Patrick Keerebilck zondagavond. “We kunnen enkel zeggen dat het een goede editie was, in lijn met de jongste jaren”, opent Keersebilck tevreden. “We klokken af op 25.000 bezoekers. De zaterdag was zelfs volledig uitverkocht nog voor de start van het festival.”
Dit jaar zette Cactus nog meer in op beleving met onder meer Skybar, waarmee een goed doel werd gesteund, en nieuwe site, de Oasis genaamd. “Dat is in samenwerking met het collectief Bolwerk. Vorige jaren sloegen we de handen ineen met enkele kunstcollectieven. Nu zitten we op dat vlak in een overgangsjaar, maar we kijken samen met Bolwerk uit naar de volgende editie. Het is dan de bedoeling dat ze enkele zaken creëren specifiek voor ons festival. Al onze nieuwigheden hebben gewerkt, dus dat opent perspectieven”, aldus Keersebilck. “Dit geeft de nodige jus om door te gaan.”
Het festival zit er nog niet volledig op. De Franse band Air mag straks met een exclusief optreden deze lustrumeditie afsluiten, en als Frankrijk straks Europees kampioen wordt in het voetbal belooft het een Frans feestje te worden in het Minnewaterpark.

bron: Belga