Belgian Tornados rekenen op Julien Watrin, Jonathan, Dylan en Kevin Borlée in EK-finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Julien Watrin, Jonathan Borlée, Dylan Borlée en Kevin Borlée, in die volgorde, zullen vanavond (18u50) de finale afwerken van de 4x400m, het slotnummer van het EK atletiek in Amsterdam. Dat meldde coach Jacques Borlée. In de finale treden de Belgen in baan 5 aan. Kevin Borlée had zaterdag nog de reeksen van de 4x400m aan zich voorbij laten gaan wegens een lichte voetblessure. De Belgian Tornados wonnen de tweede reeks in 3:03.15. In vergelijking met de ploeg van gisteren valt Robin Vanderbemden af. Hij liep als tweede in de reeksen, Julien Watrin was de slotloper. Antoine Gillet, het zesde lid van de ploeg in Amsterdam, heeft last van een lichte hamstringblessure.

De Belgian Tornados starten in de finale met de vierde tijd in totaal achter hun naam. In de eerste reeks waren Groot-Brittannië (3:01.63), Polen (3:02.09) en Tsjechië (3:02.66) sneller. De Britten treden in de finale aan zonder Martyn Rooney, tweevoudig Europees kampioen op de 400 meter.

De Belgische nationale mannenaflossingsploeg is er sinds 2008 telkens bij in de finales van de grote kampioenschappen (Olympische Spelen, WK's, EK's). Ze behaalden op het EK 2012 in Helsinki de gouden medaille, net als op het EK indoor van vorig jaar in Praag. Verder was er een zilveren medaille op het WK indoor in 2010 in Doha. Brons veroverden de Belgen op het EK 2010 in Barcelona, het EK indoor 2011 in Parijs en de World Relays in Nassau van vorig jaar.

bron: Belga