Agenten neergeschoten in Dallas - Geen verdachte personen aangetroffen na dreiging tegen politiekantoor Dallas

door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie heeft geen verdachte personen aangetroffen na een anonieme bedreiging tegen de politie. Die kwam er twee dagen nadat vijf politieagenten in de stad werden doodgeschoten, en werd dan ook "zeer ernstig" genomen. Verschillende media meldden dat het gebouw onder lockdown werd geplaatst, maar dat heeft de politie op Twitter ontkend. "Het politiedepartement van Dallas heeft een anonieme dreiging ontvangen tegen de ordehandhaving in heel de stad, en heeft voorzorgsmaatregelen genomen" om de veiligheid te verhogen, verklaarde de politie in een e-mail. SWAT-teams van de politie hadden het gebouw omcirkeld en doorzochten de gebouwen, en op de daken van gebouwen in de buurt van het kantoor hadden scherpschutters plaatsgenomen

Volgens nieuwszender CBS, die informatie ontving van een anonieme bron, zouden de bedreigingen afkomstig zijn van een gewapende groep in Houston. Andere media maakten melding van een gemaskerde man die werd gezien in de buurt van de parkeergarage van het politiehoofdkwartier.

De politie heeft de garage doorzocht, en er werd een tweede zoektocht gehouden met politiehonden, maar er werden geen verdachte elementen aangetroffen. "Uit grote voorzichtigheid hebben agenten de garage doorzocht om er zeker van te zijn dat de berichten over een verdachte persoon grondig werden onderzocht", aldus de politie op Twitter, die rond 03.00 uur Belgische tijd verklaarde dat de operatie was afgelopen.

bron: Belga