41ste Dijlefeesten lokken 15.000 mensen naar Mechelen

De 41ste editie van de Dijlefeesten in Mechelen was een schot in de roos. De afgelopen drie dagen vonden bijna 15.000 mensen de weg naar Vismarkt en Melaan om er te genieten van een alternatief programma met live muziek en dj’s. Zondagavond wordt afgesloten met de EK Finale op groot scherm en een dj-set. Sinds vrijdagavond zorgen de Dijlefeesten in Mechelen voor muzikaal spektakel. Op de Melaan brachten live groepen het beste van zichzelf, op de Vismarkt werd tot in de vroege uurtje gedanst op muziek van live dj’s. Elke dag kwamen zo’n 5.000 mensen feesten in de Mechelse binnenstad.
De Dijlefeesten ontstonden 40 jaar geleden en zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in de Mechelse festivalzomer. De organisatie is enorm tevreden. “Het is veel beter gelopen dan we gehoopt hadden”, zegt Dijlefeesten-voorzitter Alain Croon. “Na het slechte weer van de afgelopen weken keken we er somber tegenaan maar het lijkt wel alsof de zomer eindelijk is uitgebroken. Mensen konden na lange tijd eindelijk weer buiten, de sfeer was de afgelopen dagen echt fantastisch. Kers op de taart is de uitzending van de EK Finale op een groot scherm na het laatste optreden op de Melaan, want voetbal kijken in groep is zoveel plezanter dan alleen voor je tv thuis. Wie niet van voetbal houdt, kan naar de Vismarkt afzakken en van Ricky Dick Soundsystem genieten.”
Croon benadrukt dat hij een trotse voorzitter is. “Ons bestuur is helemaal verjongd en bestaat uit drie twintigers die dit hele festival volledig zelf in elkaar hebben gebokst. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van de Dijlefeesten”, besluit hij.

bron: Belga