Spoorhinder tussen Brussel en Antwerpen

Het treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen verloopt momenteel verstoord. Ter hoogte van Duffel was het treinverkeer een tijdje onderbroken en nadien waren maar twee van de vier sporen beschikbaar, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Om 12.50 uur werden alle sporen opnieuw vrijgegeven. De hinder ontstond rond 11.30 uur na een poging tot wanhoopsdaad nabij het station van Duffel. Hierdoor was het treinverkeer onderbroken tussen Kontich en Mechelen-Nekkerspoel. Sinds 12.20 uur was er opnieuw treinverkeer mogelijk nadat de politie toestemming gegeven had om voorzichtig te rijden over twee van de vier sporen, zegt woordvoerder Frédéric Petit. Om 12.50 uur werden alle sporen vrijgegeven.

Het voorval veroorzaakte redelijk wat hinder voor het spoorverkeer. Het verkeer op de belangrijke lijn Brussel-Mechelen-Antwerpen werd immers bijna een uur in beide richtingen tot twee sporen herleid. Anderzijds is het vandaag, waardoor er minder treinen rijden. Nu de hinder voorbij is, zullen er tot in de vroege namiddag nog gevolgvertragingen zijn. “In de loop van vroege namiddag zal het treinverkeer normaliseren”, zegt woordvoerder Frédéric Petit.

De trein in kwestie die tot stilstand kwam, kon uiteindelijk zowat een uur na het incident de reis richting Brussel hervatten.

bron: Belga