Ook Kamerlid Van Cauter genoemd in zaak-Versnick

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het dossier rond de vermeende belangenvermenging van Open Vld'er Geert Versnick wordt nu ook de liberale politica Carina Van Cauter (54) genoemd. De naam van het Oost-Vlaamse Kamerlid duikt op in dossiers die Versnick als gedeputeerde moet behandelen, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws zaterdag. Als advocate vertegenwoordigt ze vaak vastgoedbedrijven die bij de deputatie in beroep gaan om een bouwvergunning te krijgen. Alleen al in 2015 kregen zeven aanvragers een vergunning, tegen uitdrukkelijk advies van de administratie in. Wettelijk doet Van Cauter niets verkeerd, maar deontologisch kun je je afvragen of het opportuun is dat ze juridische steun verleent aan vastgoedbedrijven bij een beroepsinstantie waar een politieke vriend meebeslist over de aanvragen.

Van Cauter ziet het probleem niet. "Ik behandel die dossiers vrijwel nooit zelf. Ik heb vier medewerkers die dat doen. Bovendien zijn de hoorzittingen van de deputatie steeds op dinsdag. Dan zit ik altijd in de commissie Financiën van het federaal Parlement."

Intussen heeft Geert Versnick in de zaak-Optima officieel een klacht aan zijn been. Gisteren/vrijdag legde Johan Deckmyn (Vlaams Belang) die neer bij de deontologische commissie van de stad Gent. "Geert Versnick vertegenwoordigt de stad Gent in heel wat mandaten. De vraag is of hij, gezien de diverse meldingen van belangenvermenging, nog verder de stad kan vertegenwoordigen."

bron: Belga