Hamilton pakt de pole in Silverstone

door
Belga
Leestijd 1 min.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de poleposition veroverd in de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië, dat is de tiende WK-manche van het seizoen. De 31-jarige Hamilton werkte in de kwalificaties zijn snelste ronde op Silverstone af in 1:29.287 en zo was hij meer dan drie tienden van een seconde sneller dan zijn Duitse ploegmaat Nico Rosberg, de huidige WK-leider. De Nederlander Max Verstappen zette met zijn Red Bull de derde tijd neer. Verstappen versloeg voor het eerst zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo, die genoegen moest nemen met de vierde startplek. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (Ferrari) zette de zesde tijd neer. Wegens een wissel van de versnellingsbak mag de Duitser zondag pas van op de elfde plaats starten. Voor Lewis Hamilton was het al de 55e poleposition in zijn carrière, de zesde dit seizoen.

De Zweed Marcus Ericsson deed niet mee in de kwalificaties. Hij crashte met zijn Sauber tijdens de laatste vrije oefensessie en werd naar het ziekenhuis van Oxford overgebracht voor onderzoek.

De Grote Prijs staat morgen op het programma. De voorbije twee jaar was Hamilton telkens de beste in Silverstone. Dankzij zijn zege van vorig weekend in Oostenrijk is hij in de WK-stand genaderd tot op elf punten van Rosberg.

bron: Belga