EK atletiek - "Dit motiveert mij voor Rio"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philip Milanov veroverde zaterdagavond op het EK atletiek in Amsterdam een zilveren medaille in het discuswerpen. De Bruggeling wierp in zijn derde poging 65m71. De Europese titel ging naar de Pool Piotr Malachowski (67m06). "De wedstrijd is goed verlopen", aldus een tevreden Milanov, die woensdag in Amsterdam zijn 25e verjaardag vierde. "Na een goed seizoensbegin was het gevoel hier in Amsterdam ook goed. De sfeer was bovendien geweldig. Er waren veel Belgische supporters. Ik voelde me helemaal thuis."

Na een eerdere zilveren plak op het WK in Peking vorig jaar bevestigde Milanov in Amsterdam zijn status van wereldtopper in een discipline die traditioneel gedomineerd wordt door Europeanen. Net zoals in China moest Milanov enkel de Pool Malachowski voor zich laten. De Bruggeling heeft dus zelfvertrouwen te over.

"Ik had minder stress dan vorig jaar en was goed geconcentreerd bij de opwarming. Ik heb een goede, constante wedstrijd afgeleverd. Het geeft me goede moed voor Rio dat ik er in slaag goede prestaties af te leveren op grote toernooien. Ik verwachtte me aan dit resultaat, maar je moet het toch nog altijd maar doen. Ook mijn sterke opening geeft me vertrouwen. In de kwalificaties wierp ik al 64m53. In de finale vandaag, was mijn eerste worp 64m07. Vanaf nu ga ik me goed voorbereiden op de Spelen."

Het zilver van Milanov is de tweede Belgische medaille van dit EK. Donderdag pakte Thomas Van der Plaetsen al goud in de tienkamp. Zondag hopen de Belgian Tornados ook nog een medaille te pakken op de 4x400 meter.

.

bron: Belga