Agenten neergeschoten in Dallas - Materiaal om bommen te maken gevonden in huis van hoofdverdachte

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse politie heeft vrijdag in het huis van de overleden hoofdverdachte van de moordpartij in Dallas materiaal gevonden om bommen te maken. Ook bevestigde de politie dat de dader de 25-jarige Micah Johnson is, een voormalige soldaat in het Amerikaanse leger.

"Bij het doorzoeken van de woning van de verdachte vond de politie materiaal om bommen te make, kogelvrije vesten, geweren, munitie en een dagboek met gevechtstechnieken", zo staat in een mededeling van de politie van Dallas. Rechercheurs zijn bezig met het analyseren van het dagboek.

De politie bevestigt ook dat de dader, die zelf doodgeschoten werd nadat hij zich urenlang had verschanst in een garage, geïdentificeerd werd als de 25-jarige Micah Johnson, die geen crimineel verleden had. Volgens de politie was de man een voormalige soldaat die door anderen als een eenzaat werd omschreven.

Bij de moordpartij kwamen vijf politieagenten om het leven, zeven anderen raakten gewond. Uit respect voor hun familieleden wordt hun identiteit pas vrijgegeven nadat zij hiervoor hun toestemming hebben gegeven, zo besluit de politie van Dallas.

Bron: Belga