40ste editie Brosella op eerste dag al groot succes

De 40ste editie van het Brosella Folk & Jazz Festival is goed op weg om een topeditie te worden. De eerste optredens van zaterdag hebben heel wat enthousiaste muziekliefhebbers naar het Brusselse Groentheater gelokt en de Brosella Kids Village was een onverdeeld succes. Dat zegt woordvoerster Hedwige Pint zaterdagavond. “We kunnen nu al spreken over een groot succes”, zegt de woordvoerster. “Al bij het eerste optreden, van LOD, zat het Groentheater stampvol. Pedro Caldeira Cabral kreeg iedereen muisstil, er was echt sprake van een “écoute religieuze”, zoals ze in het Frans zeggen. De Britse band The Unthanks had dan weer duidelijk veel mensen uit Groot-Brittannië gelokt, en ook de andere groepen hadden veel succes. En dan moet de ster van de avond Sharon Shannon, nog beginnen.”
Speciaal naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het festival had de organisatie ook een Brosella Kids Village op poten gezet, waar de kinderen konden genieten van hun eigen Brosella Kids met allerlei workshops, concerten, enzovoort.
“De laatste optredens waren daar rond 19.00 uur gedaan en de kinderen zijn nadien nog gebleven tot na 21.00 uur, ook een duidelijk succes dus”, aldus de woordvoerster.

bron: Belga