Zes doden bij zelfmoordaanslagen Boko Haram op moskee in Nigeria

Twee militanten van Boko Haram hebben in de stad Damboa, in het noorden van Nigeria, zes slachtoffers gemaakt bij een dubbele zelfmoordaanslag. Dat heeft het Nigeriaanse leger vandaag bekendgemaakt. Kolonel Sami Usman van het Nigeriaanse leger bevestigt de aanslagen, die plaatsvonden rond 5.15 uur in de ochtend. De eerste kamikaze viseerde volgens de kolonel de Centrale Moskee van Damboa, maar raakte daar omwille van de strikte veiligheidsmaatregelen niet binnen. De man was “uiteraard gefrustreerd” en blies zichzelf uiteindelijk op net naast de moskee. Niemand raakte daarbij gewond.

Een tweede terrorist slaagde er wel in om een kleinere moskee binnen te dringen en zijn bom tot ontploffing te brengen. Hij sleurde daarbij zes mensen mee de dood in. Er viel ook één gewonde.

Al meerdere maanden lanceert de terreurorganisatie Boko Haram aanslagen tegen burgerdoelwitten in Nigeria, Tsjaad, Niger en Kameroen. De laatste tijd was de kalmte echter teruggekeerd in de regio, aangezien de regeringstroepen steeds meer terrein winnen op Boko Haram. Vandaag kwamen de verschillende legerleiders van de getroffen landen nog voor het eerst samen om een gezamenlijke strategie tegen de groepering te bespreken.

Bron: Belga