Vierde verdachte schietpartij Dallas dreigt nog meer agenten te vermoorden

Vierde verdachte schietpartij Dallas dreigt nog meer agenten te vermoorden

Er zouden in totaal vier verdachten zijn voor de dodelijke schietpartij na een protestmars in Dallas tegen politiegeweld. Drie verdachten zijn opgepakt, de vierde houdt zich op in de garage en onderhandelt met de politie. Daarbij zouden wel geweerschoten gehoord zijn en de verdachte dreigt ermee nog meer agenten om te brengen, zegt het hoofd van de politie van Dallas, David O. Brown tijdens een persconferentie.

Gisterenavond (plaatselijke tijd) openden schutters het vuur op agenten tijdens een protestmars in Dallas tegen politiegeweld. Zeker tien agenten werden geviseerd, vier van hen lieten daarbij het leven. Er zouden drie verdachten opgepakt zijn maar die verlenen geen samenwerking met de politie, zegt Brown, die geflankeerd werd door Mike Rawlings, de burgemeester van Dallas.

Een vierde verdachte is gelokaliseerd in een garage en onderhandelt met de politie. Maar hij dreigt ermee nog meer agenten te vermoorden en bommen te laten ontploffen die verspreid zijn over heel het centrum van Dallas, zegt David Brown volgens BBC. Brown kan niet verzekeren dat alle verdachten zijn opgepakt. Het luchtverkeer boven de stad is ondertussen geschorst, laat de Amerikaanse burgerluchtvaartautoriteit weten.

bron: Belga