Jan Verheyen krijgt Gulden Spoor

Jan Verheyen krijgt Gulden Spoor

Filmregisseur Jan Verheyen vrijdag in het stadhuis van Brugge het Gulden Spoor ontvangen. Die erkenning is een initiatief van de Beweging Vlaanderen-Europa. De Beweging Vlaanderen-Europa vzw reikt elk jaar het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling uit aan personaliteiten die een opmerkelijk spoor getrokken hebben in het Vlaamse culturele leven. Die ging dit jaar uit naar filmregisseur Jan Verheyen.
“Jan Verheyen is uiteraard op de eerste plaats één van onze betere en meest veelzijdige regisseurs. Alleen daarom al verdient hij zeker dit Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling” motiveert An De Moor namens de Beweging Vlaanderen-Europa die de Gulden Sporen elk jaar uitreikt. “Maar daarnaast zijn wij, samen met de jury, ook gecharmeerd door de non-conformistische figuur Jan Verheyen die complexloos ingaat tegen de neerbuigende, clichématige en ietwat masochistische manier waarop door een aantal smaakmakers binnen het culturele establishment in Vlaanderen aangekeken wordt tegen de Vlaamse aspecten en ingrediënten van onze cultuur”.
De uitreiking van de Gulden Spoor kadert binnen de 11-daagse “Vlaanderen Feest!” ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag.

bron: Belga