Een verdachte van schietpartij Dallas dood, twee verdachten opgesloten

Een verdachte van schietpartij Dallas dood

De verdachte die zich ophield in de garage en omsingeld werd door de politie is dood. Dat zegt Mike Rawlings, de burgemeester van Dallas. Twee andere verdachten zitten vast, maar weigeren voorlopig mee te werken aan het onderzoek, zei de burgemeester volgens verschillende Amerikaanse media. Volgens Rawlings stierf de verdachte nadat de politie explosieven had gebruikt om hem uit de garage “te blazen”. Hoe hij effectief gestorven is, werd niet verduidelijkt, schrijft ABC News vanochtend (plaatselijke tijd).

Rawlings gaf ook meer informatie over het aantal gewonden en doden. Van de twaalf agenten die beschoten werden, zijn er vijf gestorven. Er raakten ook twee burgers gewond.

Na een protestmars tegen politiegeweld gisterenavond in Dallas hebben sluipschutters geschoten op politieagenten. Vijf agenten kwamen om het leven. De politie kon twee verdachten, onder wie een vrouw, inrekenen. Een derde verdachte hield zich schuil in een garage in het centrum van de stad. Hij dreigde ermee nog meer agenten te doden en verschillende bommen, die verspreid waren over de stad, tot ontploffing te brengen. De ordediensten hebben daarop de stad twee keer doorzocht maar geen explosieven gevonden.

bron: Belga