Duits bondscoach Joachim Löw wil niet over toekomst praten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Joachim Löw van wereldkampioen Duitsland wilde na de pijnlijke uitschakeling door Frankrijk (0-2) in de halve finales van het EK niet praten over zijn eigen positie. De zichtbaar aangeslagen coach wees in Marseille alle vragen over zijn eigen toekomst van de hand. "Op deze avond kan ik niet vooruit kijken, zelfs niet tot de volgende dag. Dit is het juiste moment niet. De pijn zit daarvoor nu te diep", bekende de 56-jarige Duitser. Löw wil bij terugkeer in Duitsland het EK uitgebreid analyseren met zijn staf en waarschijnlijk ook met enkele spelers. "We hebben in de voorbereiding niet met elkaar afgesproken wat we zouden doen als we het in Frankrijk niet zouden redden. Daar moeten we nu helaas aandacht aan besteden." Duitsland begint op 31 augustus aan het nieuwe seizoen met een oefeninterland tegen Finland. "Of ik dan op de bank zit? Ik denk het, maar het zal nog wel even duren voordat ik van dit EK ben hersteld", verzuchtte Löw, die al sinds 2006 als bondscoach van de Duitse ploeg werkzaam is. Zijn contract bij de DFB loopt door tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Löw kan ook na de vroegtijdige aftocht bij het EK rekenen op de steun en het vertrouwen bij de Duitse voetbalbond. "Hij is een wereldcoach", zei DFB-voorzitter Reinhard Grindel kort na de nederlaag in Marseille. "Joachim zal dit toernooi goed analyseren en over twee jaar onze wereldtitel willen verdedigen. Ik wil graag met hem verder."

Ook de toekomst van aanvoerder Bastian Schweinsteiger bij de Mannschaft blijft onzeker. "Ik heb daar nog niet over nagedacht. Ik heb al mijn energie in dit toernooi gestoken", vertelde de 31-jarige middenvelder van Manchester United.

bron: Belga