Cummings wint zevende Tour-rit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Cummings (Dimension Data) heeft vandaag de zevende etappe in de 103e Tour de France gewonnen. Na 162,5 kilometer van L'Isle-Jourdain naar Lac de Payolle, met in de finale de beklimming van de Col d'Aspin, had de 35-jarige Engelsman 1:05 voor op de Zuid-Afrikaan Daryl Impey, die de Spanjaard Daniel Navarro om de tweede plaats achter zich liet. Greg Van Avermaet (BMC) finishte op 3:04 als vijfde en verstevigde zijn leidersplaats. Van Avermaet verdedigde het geel dus met verve. De 31-jarige Oost-Vlaming anticipeerde op het klimmersgeweld en ging mee in een vroege vlucht. In de stand heeft hij nu een bonus van 6:36 op de Fransman Julian Alaphilippe. De Spanjaard Alejandro Valverde is op 6:38 derde.

Voor Cummings, ook vorig jaar ritwinnaar in de Tour, is het de vierde zege van het seizoen. Die boekte hij allemaal in de WorldTour. Eerder dit jaar won hij al etappes in de Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné. Dimension Data zit al aan vier ritzeges in deze Tour. Voor de eerste drie zorgde Cummings' landgenoot Mark Cavendish.

Morgen wacht de renners een eerste zware Pyreneeënrit. Tussen Pau en Bazgnères-de-Luchon (184 kilometer) moeten er vier cols bedwongen worden. De eerste is de Tourmalet, buiten categorie 16,8 kilometer lang en gemiddeld 7,7 procent steil. Na de Hourquette d'Ancizan (tweede categorie, 22 km, 4%) volgen nog twee cols van eerste categorie: de klim naar Val Louron-Azet (7,4 km, 8,3 %) en de Peyresourde (18 km, 4,9 %). Na de top van die laatste klim moet er er nog 15 kilometer naar de aankomst afgedaald worden.

bron: Belga